Onderhoudstips

Om met veel plezier te kunnen wonen is onderhoud aan je woning nodig. Op deze pagina delen we onderhoudstips, woningweetjes en kun je ook nalezen waarvoor je ons kunt benaderen.

Tips en weetjes MorgenWonen woningen

Een energiezuinige, duurzame huurwoning: dat zijn MorgenWonen woningen. Verspreid over heel Nederland worden de energienota-nul-woningen gebouwd en door ons verhuurd. Doordat deze woningen voorzien zijn van o.a. zonnecollectoren, een warmtepomp en vloerverwarming hoeft een gezin dat bewust met energie omgaat, geen energiekosten te hebben!

In de bijlage vind je informatie over het dagelijks gebruik en onderhoud van de MorgenWonen woning.

Wil je ook zo’n energiezuinige duurzame huurwoning? Schrijf je dan in op nmgwonen.nl.

Wijs met water in de tuin tijdens warme dagen

Tijdens warme periodes is het extra belangrijk wijs met water om te gaan. Hierbij enkele tips om je tuin groen te houden, ook tijdens een hittegolf:

• Bodembedekkers of boomschors zorgen ervoor dat water minder snel verdampt uit de bodem.
• Zet dorstige planten niet in de zonnigste hoek en geef planten die goed tegen droogte kunnen een droge of warme plek.
• Gebruik een gieter. Begieten over de hele plant leidt tot meer verdamping.
• Geef bij voorkeur ’s ochtends water, wanneer de zon niet fel schijnt. ’s Avonds verdampt het water weliswaar minder snel, maar juist daardoor blijven de planten en de bodem nat – en dat maakt ze schimmelgevoelig.

De onderhoudswijzer

In de onderhoudswijzer lees je wie er verantwoordelijk is voor onderhoud en reparaties aan je woning. Er zijn bijvoorbeeld zaken die we van jou als huurder verwachten (zoals bijvoorbeeld het schoonhouden van je woning, zorgen dat de afvoer niet verstopt raakt), maar andere zaken zullen via ons verzorgd worden (bijvoorbeeld groot onderhoud).

Wil je precies weten wat bij wie hoort? In deze brochure kun je dit makkelijk nazien.